søndag den 8. juli 2012

Det muntre køkken

Jeg havde sådan lyst til at bage en cupcake, så jeg gik ind og kiggede i mit arsenal af opskrifter og bøger, og fandt en "karamel cupcake med karameltopping" og kørte ned til vores købmand for at ville handle ind... - ØV!. Han havde ikke lys, men kun mørk muscovadosukker, og heller ingen dulce de leche (karamelliseret mælk).
Jeg havde dog selv 4 dåser Kondenceret mælk, men de skal jo lige koge 4 timer først, og det havde jeg ikke tid at vente på :-)-

Da Malthe var spist af, kørte vi en smut til Hjallerup til deres Superbest, så Netto, så fakta og sidst Rema1000 men uden held :-(. Blev så desperat at jeg var lige ved at kører til Brønderslev fordi enten har føtex eller Løvbjerg hvad jeg manglede, men det var måske også lige vildt nok efter lidt koldt vand i blodet at kører 25 km for sukker ;-). Så istedet for gav jeg mig i kast med at koge min egen dåse kondenceret mælk.


ALT gik da bare galt for mig i køkkenet...!

Jeg havde læst at den hjemmelavet karamel til toppingen gerne skulle køle af inden den kom i Martha Stewart smørcremen, så derfor gik jeg i gang med at lave den først i mikroovnen. Nøj et svineri :-(. Det kogte jo over hele tiden, trods jeg stod og forstyrrede processen med at åbne op. Men fik da en lækker masse ud af det, og en flækket glasskål der ikke brød sig om at komme over i vasken med varmt vand + da det var lavet færdigt kom det i en ny glasskål, og glemte at tage teskeen op, så alt sad sammen i en hård klump karamel :-(.

Nå MEN... Den stivnede jo helt inden jeg var klar til at gå i krig med toppingen.. så væk med den portion og på den igen, men lige vente til jeg var klar med toppingen.


Dejen var det eneste der gik som det skulle igår.
Da kagerne var kølet af igår ved 2000 tiden kastede jeg mig i Martha Steward's opskrift (også for første gang), og det gik SÅ godt fra start, men men men..... Da massen var pisket til den lækreste masse med den ene hånd, stod den anden hånd og rørte karamel i en gryde, og jeg kunne se at den ville størkne meget hurtigt, så tænkte at det går galt, men bliver nødt til at komme karamellen i lidt varm, ellers er den jo bare en klump i frostingen...
Bummelum, det ødelagde cremen så det hele faldt sammen, og karamellen blev til små hårde klumper deri :-(.
Det gør nok egentlig ikke så meget, og jeg stillede det hele i køleskabet, og håber at jeg idag kan piske den luftig igen. Nu har jeg jo bare en topping med små karamelstykker i :-). Ser egentlig ret godt ud, og smager fint, men den har nok ikke rette konsistens :-).

Prøver at se om det kan reddes idag og smider billede og bedømmelse på senere :-). Har jo slet ikke smagt på mit hårde arbejde fra igår endnu :-(.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar